Uorganiseret vinsmagning 30.01.2017

Vi smagte fire vine, to hvide og to røde. Som vanligt er alt smagt blindt.

Første fik vi Thibaud Boudignon, Anjou Blanc, 2012#. Anjou er et områder og en vin i Loire i Frankrig. Anjou Blanc kan være alt fra meget simpel og billig vin, til ret fin og ikke helt så billig vin. Den her hører til i den sidste kategori. Vinen er lavet af ren Chenin Blanc og får lidt fad, dog nok ikke nyt fad. Endvidere undgås malolaktisk fermentering.

I næsen er der æble og svagt oxidative toner, i munden en vild syre (fra Chenin’en og sikkert også pga. den manglende malolaktiske fermentering) og distinkt æblekarakter. Ret syrlig men stadig i balance. Mineralsk. Nogen (Morten, Claus og Jari) mente at den var fantastik, andre (mest Thomas L) var mere kølige overfor den – alle var dog enige om, at det var en fin og ret unik vin. 91 pts.

Her efter fik vi hvid Albert Sounit, Givry Clos de la Brulée, 2008#. Givry ligger i Cote Chalonaise i Bourgogne i Frankrig.

Rigtig fin næse med lidt smør og popcorn, fersken, i smagen æble, citrus, ret frisk men fin syre, let anis i eftersmagen. Alle kunne lide den.

Den konkrete flaske har tidligere været skænket (med Coravin) til en smagning, hvor den efter fleres vurdering (Thomas G og undertegnede) var sær, dvs. oxideret. Nu havde den ingen spor af oxidering, måske fra set lidt alderspræg (æble noterne. Morten hævder hårdnakket, at vinen ikke fejlede noget den første gang – vi andre mener noget andet. I dag er det afgjort en dejlig vin. 91 pts.

Af røde fik vi Podere La Berta, Olmatello, Sangiovese di Romagna, Riserva, 2004 og Bodegas y Vinedos Luna Beberide, Paixar, 2011.

Paixar er en ret god spansk vin lavet på druen Mencia. Mencia har, hvis man laver den ordentligt, ofte en aromaprofil der minder lidt om bordeaux, nærmere bestemt Cabernet Franc. Den er dog ikke identisk med nogen af Cabernet’erne.

Paixaren smagte fint. I næsen kirsebær, muld, solbær, urter, en antydning af vanilje. I munden nogen sødme og ret ung i udtrykket. I stil var der noget nordlig rhone over den. 90 pts.

Olmatello var mørk, havde god syre og et nærmest cremet udtryk. Grafit og solbær i næsen. Ungdommelig. På trods af grafit/solbær udtrykket var det klart, det ikke var bordeaux. 91 pts.

/Thomas Løkkebø

Note om uvildighed (eller mangel på samme). Vi sælger vin og er derfor per definition ikke uvildige. Vi prøver dog altid i vores smagenoter, at være fair og rimelige. Vi smager alle mulige vine, og selvfølgelig også vine som vi sælger. Vine vi har en direkte eller indirekte økonomisk interesse i, er markeret med # efter vinens navn. 

Skriv et svar

da_DKDanish