Vi har lavet Esbjergs bedste og hyggeligste vinbutik,
hvor alle risikerer at fortabe sig i en verden af velsmagende vine.

16621_10203513468061274_1679083435_n.jpg
Anders Carlsson
Rhone Specialist
Anders der er selvstændig grafikker, er glad for vin med fylde og styrke. F.eks. Chateauneuf du Pape og Californisk cabernet sauvignon, begge gerne med alder, er lige noget for ham. Tysk Spätburgunder, bourgogne og bordeaux vin er han også helt tosset med. Han har en usnobbet tilgang til vin, og der er ikke meget han ikke gerne vil give en chance. Han kalder sig selv for novice, men det passer altså ikke helt.
BIO-e1490299775970.jpg
Thomas Løkkebø
Uenig med Claus
Thomas er biolog og tilflytter fra Fyn. Han kan ikke rigtig gøre for nogen af delene og han arbejdet hårdt på at blive integreret. Er glad for mange typer vin, men er nok mest til fransk vin, gerne bourgogne, bordeaux eller rhone. Ældre californisk cabernet sauvignon, kan også gøre ham blød i knæene. Synes ikke vin må være for gammel eller for sær. På det punkt er han sjovt nok ikke enig med Claus.
1901154_10152602863462286_1053729523336133188_n.jpg
Thomas Grue
Verdens sejeste
G’et står for Grue, som vi også kalder ham. Grue har på mange måde en smag i vin der minder om Mortens, dvs. bred og uden manisk fokus på enkelt områder. Hvis man presser ham lidt, vil han godt indrømme, at særligt bordeaux og bourgogne er hans favoritter for øjeblikket. Han hævder at være klimabevidst derved, at hans vin altid kommer fra Europa. Når han ikke passer butikken, kan han et eller andet med IT, som ingen af vi andre forstår.
Jari.jpg
Jari L. Jacobsen
Perfektionist
Jari der er meget perfektionistisk anlagt, har det lidt svært med finishen og den håndværksmæssige udførsel af vores butiksinventar (kom ind og kig, der har ikke været hverken snedkere eller tømrere involveret i produktionen). Bortset fra det, er nu han vældig omgængelig. Han har en særlig næse for Europas mindre vin distrikter, og har mange gange medbragt vine til vores interne smagninger, som ingen af os havde hørt om eller smagt før. Han har et særligt blødt punkt for tysk Spätburgunder, det vil sige pinot noir produceret i Tyskland. Det er i øvrigt en svaghed flere af os har.
Morten1.png
Morten F. Skytte
Formidler
Morten elsker formidling og kommunikation. Og er derfor ofte involveret i smagninger af alskens art - og gerne blindsmagninger. Han har en bred smag i vin, og drikker vin fra mange forskellige områder - dog primært europæiske. Der er dog én ting han har det lidt stramt med, og det er når vin ikke smager af det sted, den kommer fra. For Morten er terroir dermed et vigtigt begreb. Han har ikke nogen favoritvin eller et favoritområde (selv om Mosel er tæt på…), men holder dog særligt meget af Champagne og andre gode bobler. Af stille vine er han særligt glad for tysk Riesling, Bourgogne, rød Bordeaux, ungt Chateauneuf du Pape, Piemonte Nebbiolo og toscansk Sangiovese.
Claus2-e1490299037604.jpg
Claus Z. Laursen
Låsesmølf
Claus, som i sit civile liv er låsesmed, er frankofil – i hvert fald mht. vin. Vinmæssigt er han er særdeles glad for de to franske B’er: Bourgogne og Bordeaux. Claus er i øvrigt også ret skarp på hvid vin og er ubetinget den bedste af os til at blindsmage hvid. Sidst man ikke mindst er Claus mildt sagt glad for alder i sin vin. Langt det meste af det vin Claus drikker er fra forrige århundrede og ofte langt tilbage i 80erne og 70erne. Det er en stående joke, at en vin der er blevet for gammel, den skal bare ned til Claus.