Uorganiseret vinsmagning 25.01.2017

Vi smagte fire vine, en champagne, to røde og en sød hvid. Alle fine og gode i deres respektive kategorier.

Alt er smagt blindt.

Vi indledte med et glas champagne Redon, Cuvee l’R du Temps, Rose Extra Brut, NV#. Indledningsvis en noget gærpræget næse, der dog hurtigt samlede sig i retning af et mere bærdrevet udtryk. I smagen frisk, men slet ikke skarp, syre og citrus og friskt bærudtryk. 91 pts.

Vi gik videre med Michel Maillard, Corton, Le Rognet, 2011. Rigtig fin vin med en overraskende fedme, og let syre. I næsen røde bær, søde krydderier og klassisk medicinskab. Ret lys farve. Overraskende tilgængelig for 2011 Corton. 92 pts.

Vi gik videre til Bolgheri i Toscana, her fik vi Sapaio, Volpolo, Bolgheri, 2011. Højt Cabernet Sauvignon indhold giver meget tydelige solbær toner, men ikke så frygtelig meget andet. Ret fyldig, men den samler sig lidt i glasset og bliver mere rank i udtrykket. 91 pts.

Til sidst fik vi Peller Estate, Icewine, Cabernet Franc, 2014. Peller Estate ligger i Canada på Niagara Peninsula. Vinen, der absolut var god, havde særligt i starten en nærmest karikeret jordbærnæse. Farven var lys rødlig, ikke sådan rigtigt rosefarvet, og slet ikke rødvinsfarvet. Ud over jordbær, var der også et element af rosin eller lynghonning i næse. Smagen var meget sød, men fint balanceret med en ganske anselig syre. 90 pts.

/Thomas Løkkebø

Note om uvildighed (eller mangel på samme). Vi sælger vin og er derfor per definition ikke uvildige. Vi prøver dog altid i vores smagenoter, at være fair og rimelige. Vi smager alle mulige vine, og selvfølgelig også vine som vi sælger. Vine vi har en direkte eller indirekte økonomisk interesse i, er markeret med # efter vinens navn.

Skriv et svar

da_DKDanish