Uorganiseret smagning 06.02.2017

Vi smagte fire vin blindt. En hvid, to røde og en mousserende.

Først fik vi en supermarkedschampagne Charles Montaine, Brut, 2011. Den smagte faktisk fint og havde et rent udtryk i frugten, dvs. ingen eller næsten ingen gæraromaer. I munden var den påfaldende mild, nærmest lidt sød for en Brut. 87 pts.

Så fik vi Reichgraf von Kesselstatt, Brauneberger Juffer Sonnenuhr, Kabinett, 2004. Den havde fin syre, en let men præsent sødme og masser af petrol-aroma. Lækker. Klassisk kabinett. 91 pts.

Herefter kom to valpolicella vine, henholdsvis Quintarelli, Valpolicella, 2008 og Guerrieri Rizzardi, Calcarole, Amarone della Valpolicella, 2006. De var medbragt af Morten og Anders, uden at det på nogen måde var koordineret, lidt sjovt.

Quintarelli’en havde næse med kanel, noget grønt, solbærblade, Amarena kirsebær og et touch af alkohol. I munden blød og fin, god syre (ikke bamset). Faktisk en relativt let vin. 93 pts.

Calcarole’en havde menthol, surdej, balsamiske elementer, rosmarin, modellervoks. I munden var den ret fin, stadig med nogen syre, men også rigelig sødme, kirsebær. 92 pts.

Skriv et svar

da_DKDanish