Uorganiseret vinsmagning 08.02.2017

Uorganiseret vinsmagning 08.02.2017

Der var hårdt brug for forfriskninger, efter hårdt arbejde med at lave inventar. Vi fik derfor to røde (bla. Chateau Poujeaux) og en hvid. Som vanligt blindt, men noget uformelt.

Vi startede med Chateau Poujeaux, 2006. Den havde en fin klassisk bordeaux næse med grafit, solbær, jord. I munden solbær, jord, mineralitet, lidt tannin og et touch af noget grønt (på en god måde). 91 pts.

Som opfølgning på bordeauxen fik vi Domaine Odoul-Coquard, Gevrey Chambertin, 2010. Den havde en fin næse med hindbær, marcipan (det har vi vidst ikke set før i Pinot Noir), noget tydeligt karnalsk, måske blod? Fin ret kraftig smag, lækker. 91 pts.

Til at friske lidt op, fik vi Weingut Karlsmühle, Riesling, Feinherb, 2015#. Super lækker og frisk vin, med dansende lethed og en ganske fin sødme. I næsen hyldeblomst og cantuccini småkager. 90 pts.

Feinherb er en tysk betegnelse for vine, der har en anelse mere sukker end halbtrocken. Generelt fremstår de ikke sødladen, nærmere saftigt frugtagtige. Helt klart en riesling stilart, der er værd at prøve og som fungere fint til mad.

/Thomas Løkkebø

Note om uvildighed (eller mangel på samme). Vi sælger vin og er derfor per definition ikke uvildige. Vi prøver dog altid i vores smagenoter, at være fair og rimelige. Vi smager alle mulige vine, og selvfølgelig også vine som vi sælger. Vine vi har en direkte eller indirekte økonomisk interesse i, er markeret med # efter vinens navn.