Clos de Tart 1996 et al.

Clos de tart

Vi følte trang til lidt god drue og fik derfor syv vine, seks røde og en mousserende.

Med undtagelse af Clos de Tart er alt smagt blindt.

Mens vi så frem til Clos de Tart varmede vi op med Von Bassermann Jordan, Riesling Brut Nature 2007. Rigtig fin riesling sekt der mindede temmelig meget om en Blanc de Blanc Champagne, med lyse frugter. Der var ikke skyggen af petrol-duft, som man ellers ofte finder i moden riesling sekt. Meget god og kan holde noget endnu. 93 pts.

Så fik vi dansk vin, nemlig Rondo 2008, Sneum Vingård. I næsen røg, peber, snert af bordeaux, marcipan snert og en brændt karakter. God syre. Bedst Rondo nogensinde – helt klart godkendt. 85 pts.

En af deltagerne opponerede ret stærkt mod denne vin. Det viste sig, at hans glas havde stået i en papæske, og havde optaget lugten af pap. Da vi andre duftede til hans glas, forstod vi pludselig hvorfor han mente, at vinen var ringe. Et friskt glas løste heldigvis problemet. Mentalnote: tjek at glassene er rene og fri for mærkelige dufte.

Så blev det tid til Clos de Tart 1996. Det var meget stor vin som levede op til sit ry. I næsen vanilje, fad, moden Rioja tone, urter, lakrids, tobak, træ, skovbund og en fornemmelse af at vinen ”dufter blødt”. Munden havde jordbær, fin syre, tannin, sødme og en intensitet man sjældent ser. Visuelt var vinen tawny-farvet med en lidt rød kerne og teglfarvet rand (lidt som havde man hældt en lille sjat ruby port i sin 10 års tawny). Meget stor vin. 95 pts.

Det fortsætter med flotte vine

Så fik vi Masi Amaron 2011. Vi har fået nogle forskellige amaroner på det sidste, de har været ret gode og det var denne også. Der var jordbær yoghurt, amarena kirsebær, vanilje, kokos, peber og mint i næsen. I munden var der sød frugt, svagt tørrende tanniner, men også en læskende karakter og nogle kirsebær. Lækker vin. 93 pts.

Så fik vi en anden klassiker, nemlig La Rioja Alta, Gran Reserva, 890, 1995#. I næsen var der appelsin noter, lidt volatil syre (skriger rioja!), jern, vanilje, jordbær yoghurt. I munden bærfrugt, syre – også lidt volatil, men kontrolleret. En meget klassisk moden Rioja. 94 pts.

Herefter kom der en australier på bordet – Kilikanoon, M Shiraz, 2006. Stor og blød vin, men ikke bamset, kokos, solbær og med lidt tid også udviklet jordagtig karakter i næsen. I munden bærpræget med kirsebær og solbær. Rigtig fin Aussie Shiraz, der slet ikke var et bamsemonster. 93 pts.

Til sidst fik vi en frisk og fin tysk spätburgunder, nemlig Weingut Metzger, Pinot Noir, Arthos, 2013. I næsen krudt (typisk spätburgunder) og søde ribs. I munden en balanceret frugtig bæragtig sødme. 90 pts.

 

/Thomas Løkkebø

 

Note om uvildighed (eller mangel på samme). Vi sælger vin og er derfor per definition ikke uvildige. Vi prøver dog altid i vores smagenoter, at være fair og rimelige. Vi smager alle mulige vine, og selvfølgelig også vine som vi sælger. Vine vi har en direkte eller indirekte økonomisk interesse i, er markeret med # efter vinens navn. 

Skriv et svar

da_DKDanish